Wij van De Link vertoeven erg graag met onze honden in de natuur. Als wandelaar, canicrosser of als canitrailer.

Graag nemen we jullie mee in dit avontuur en gaan we proberen om op regelmatige basis een canitrail / caniwalk te organiseren met de naam "Follow Fellow".

"Follow Fellow".... maar wie is Fellow?....

Bij het oprichten van De Link was er geen twijfel mogelijk: ons logo moest iets met een Airedale Terrier zijn.

De Airedale Terriers Axo en Fellow waren Barbara haar eerste eigen honden en leerden haar hoeveel een hond kan betekenen in het leven.

We ontdekten heel wat hondensporten, van flyball tot gehoorzaamheid sectie 4B tot canicross. Maar we trokken er vooral veel op uit en genoten van het buiten zijn in de natuur.

Fellow is dus de ideale gids om jullie mee te nemen op canitrail / caniwalk en de plekjes te laten zien waar hij vroeger graag kwam.

Wat is canitrailen?

Net zoals bij het canicrossen, ga je hardlopen samen met je aangelijnde hond in de natuur. De focus ligt echter niet op snelheid en tijd, maar alles draait rond beleving en ontspanning.

Samen met je trouwe viervoeter ga je op pad voor een langere afstand, samen ga je grenzen verleggen en op avontuur. Je moet samenwerken als team en voor mekaar zorgen. Je hond helpt je bij het nemen van een moeilijke klim, maar jij zorgt voor hem als hij het moeilijk heeft. Je wandelt als hij moe is, je geeft hem drinken als hij dorst heeft, je stopt als hij het te warm heeft,...

Er is geen tijds- en prestatiedruk. Enkel de beleving en het samen genieten telt.

In Frankrijk en Nederland is de sport al langer gekend, in België staat alles nog in de kinderschoenen.

Om onze activiteiten voor iedereen toegankelijk te maken, bieden wij onze canitrails ook aan voor wandelaars als caniwalk.


Onze eerste Follow Fellow op  19/12/2021 te rillaar was een succes!

Bedankt voor uw deelname!


2e canitrail / caniwalk

Bedankt voor uw deelname op 08/01/2023!


3e canitrail / caniwalk

Bedankt voor uw deelname op 04/02/2024!