Voeding speelt, net zoals bij mensen een erg belangrijke factor bij de algemene gezondheid van onze trouwe viervoeters.

Gelukkig gaan steeds meer en meer fabrikanten bewuster om met wat we onze honden te eten kunnen geven.

Als grote voorstander van natuurvoeding, willen wij van De Link bijdragen om baasjes bewust te maken van het nut van deze manier van voeden, maar ook de toegang tot deze voedingen gemakkelijk(er) maken.

Speciaal voor actieve honden hebben wij de producten van Fastdog opgenomen in ons aanbod:

wat is natuurvoeding?

Met natuurvoeding bedoelen we voeding die aansluit bij het natuurlijke voedingspatroon van honden. Onze visie gaat terug naar de voorouders van onze dierbare viervoeters, de wolven. Hun voedingspatroon bestaat uit 100% vers vlees. Het zijn echte carnivoren.

We baseren ons op het principe van de "hele prooi": verschillende delen van het prooidier worden immers gegeten door de wolf (spiervlees, organen en bot) om zo aan het totaal van voedingsstoffen te komen. Toch krijgen ze ook heel wat plantaardig materiaal binnen door bv het eten van de maaginhoud.

Hoewel honden ondertussen gedomesticeerd zijn en qua uiterlijk niet meer op hun voorouders lijken, toch komt hun DNA nog steeds voor 99.9% overeen. Net zoals wolven, zullen onze moderne honden nog steeds alles eten als het moet om te overleven, maar de basis blijft nog steeds... het vlees. Onze honden noemen we daarom opportunistische  carnivoren. Door het domesticeren van de hond, hebben ze geleerd om zetmeel te verteren en hebben ze nood aan plantaardig materiaal.

Daarnaast is natuurlijke voeding vrij van chemische toevoegingen zoals smaakmakers of synthetische bewaarmiddelen. We willen het systeem van de hond zo min mogelijk belasten met onnatuurlijke toevoegingen of ingrediënten.

wij zijn grote voorstander van kvv (kant-en-klaar-vlees)

Dit is rauw vlees dat vers gemalen wordt, verpakt wordt in rollen of bakjes en dan wordt diepgevroren. Er is een ruime keuze aan soorten: kip, kalkoen, eend, hert, lam, rund, paard, konijn, enz.... Elke soort bestaat uit spiervlees, orgaan en bot, soms met toevoeging van groenten en/of rijst.

Uiteraard is het wel noodzakelijk om bepaalde richtlijnen in acht te nemen zodat er een zo compleet mogelijk menu wordt opgesteld. Hiermee helpen wij je graag verder!

Wat met brokken?

Bij de "klassieke" brokken worden meestal tarwe, maïs en witte aardappel gebruikt als grondstof. Behalve dat maïs en tarwe zowat de meest bespoten gewassen zijn, bevatten ze van nature uit veel suikers en hebben niet zoveel voedingswaarde. Daarom gebruiken wij van De Link liever merken die werken met zoete aardappel of peulvruchten. Deze grondstoffen leveren extra vezels en houden de bloedsuikerspiegel stabieler.

barf?

De term BARF is een afkorting die staat voor “Biologically Appropriate Raw Food” of, meer gangbaar, “Bones And Raw Food”. Volgens het BARF-prinicpe, wordt het menu van de hond samengesteld door de eigenaar met onderdelen van prooidieren.

Ook voor BARF-produkten kan u bij de Link terecht (op bestelling).